Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ایران، از نظر موقعیت تکتونیکی، اقلیمی و همچنین شرایط مورفولوژیکی در پهنه‌ای از پرخطرترین نواحی کره‌زمین واقع شده که از نظر فراوانی و وقوع مخاطرات، جایگاه ویژه‌ای دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر مرتضی اکبری در نشست منطقه‌ای باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی که در دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: پس از وقوع هر فاجعه و مخاطره‌ای، خسارات جبران‌ناپذیری بر مردم و دولت وارد می‌شود و بخشی از این خسارات به واسطه عدم آگاهی از واقعه و نیز عدم آگاهی در مقابله با حادثه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از ۴۳ نوع مخاطره اتفاق افتاده در جهان که بعضی از آن‌ها غیر ارادی هستند و بعضی دیگر ارادی و توسط انسان اتفاق می‌افتند، ۳۸ مخاطره در ایران رخ می‌دهد که خسارات مالی و جانی به همراه دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: در دنیایی که همه فرآیندها سریع، آنی و پیچیده اتفاق می‌افتند، پیش‌بینی کردن، کار دشواری است و نیز برنامه‌ریزی انعطاف‌ناپذیر بر پایه پیش‌بینی، الزاماً به خطا می‌رود.

وی عنوان کرد: نتایج گزارش‌های بین‌المللی نشان می‌دهد که سیل به عنوان مخاطره‌ای که غیر ارادی است و بیشتر جنبه طبیعی دارد، ۲۶ درصد وقایع را شامل می‌شود و اولین نوع مخاطره و یا واقعه است که در دنیا اتفاق می‌افتد.

اکبری خاطرنشان کرد: بیش‌ترین مرگ و میر در ایران، مربوط به واقعه زلزله در منجیل و بم کرمان بوده است و بر اساس تقسیم‌بندی‌های انجام شده، در زمینه وقایع و مخاطرات طبیعی که در ایران رخ داده است، سیل مقام سوم را دارد.

وی با بیان اینکه طبق آمارهای به دست آمده، تغییر کاربری، عدم مدیریت و تخریب مراتع و پوشش گیاهی از جمله عوامل اصلی وقایع سیل اخیر بوده است، بیان کرد: دو نگاه مدیریتی در این رابطه وجود دارد؛ اول اینکه اگر قبل از واقعه، مدیریت صورت گیرد به آن مدیریت ریسک گفته می‌شود که از جنس احتمال خطر است و اگر بعد از واقعه اتفاق بیفتد مدیریت بحران نامیده می‌شود و هر کدام از این موارد استراتژی مربوط به خود را دارند.

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: متأسفانه در ایران مبنای مدیریتی، بحران است که این امر هزینه‌های زیادی را در بر می‌گیرد و هزینه‌هایی که در مدیریت بحران پرداخت می‌شود به دلیل عدم مدیریت ریسک مانند سیستم‌های هشدار، سیستم‌های آگاهی‌دادن و سیستم‌های اجرایی است و اگر این موارد انجام می‌شد، هزینه‌هایی که اکنون انجام می‌شود و از طریق رسانه‌های مختلف به گوش می‌رسد کمتر صرف می‌شد.

اکبری اظهار کرد: اگر از سیستم‌های پیش‌آگاهی در منابع طبیعی استفاده کنیم می‌توانیم در مدیریت بسیار کارآمدتر عمل کنیم. باید متذکر شد که بسیاری از تالاب‌ها در سیل اخیر پرآب شدند که این یک هشدار است و میزان رسوباتی که در تالاب‌ها جمع شده است می‌تواند عامل بحران در آینده باشد و اکنون باید به این امر توجه کنیم تا در سال‌های آینده دچار بحران نشویم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دانشگاه فردوسی مشهد مخاطرات طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۴۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بارشی در راه ایران

سازمان هواشناسی با پیش‌بینی بارش‌های پراکنده،‌ رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی در برخی مناطق از ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی روز سه‌شنبه خبر داد.

به گزارش مشرق، بر اساس پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، فارس، کرمان و جنوب یزد ابرناکی،‌رگبار پراکنده باران،‌گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی می‌شود.

فردا یکشنبه این وضعیت در ارتفاعات کرمان و برخی مناطق بوشهر و غرب هرمزگان ادامه دارد و روز دوشنبه در اکثر مناطق کشور جو آرامی مستقر می‌شود.

سه‌شنبه سامانه بارشی از غرب وارد کشور شده و بارش‌ها در ایلام، کرمانشاه، کردستان،‌ لرستان و جنوب آذربایجان غربی روی می‌دهد. روز چهارشنبه سامانه بارشی ضمن تقویت، نوار غربی و بخش‌هایی از بوشهر و فارس را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

طی سه روز آینده در نوار شرقی کشور وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود که در مناطق مستعد باعث خیزش گردوخاک می‌شود.

توصیف سامانه: ادامه فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های همرفتی

زمان پایان: شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۸

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ

منطقه اثر:

شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۸: کرمان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شمال و شرق هرمزگان.

اثر مخاطره: احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی.

توصیه: احتیاط در سفرها به‌ویژه برون‌شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هرگونه عملیات کشاورزی.

توصیف سامانه: افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع موج

زمان پایان: بعدازظهر یکشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۹

نوع مخاطره: وزش باد با بیشینه سرعت ۲۴ نات و افزایش ارتفاع موج در مناطق ساحلی و دور از ساحل بین ۱ تا ۱.۵ متر ( تاکید بر ساعات صبح تا بعدازظهر)

منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز.

اثر مخاطره: اختلال در ترددهای دریایی شناورهای سبک، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی.

توصیه: جتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت های ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی.

دیگر خبرها

  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • تجمع جامعه دانشگاهیان مشهد مقابل دانشگاه فردوسی مشهد
  • نامه رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به روسای دانشگاه‌های آمریکا‌
  • نامه رئیس دانشگاه فردوسی به روسای دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از تجمعات ضداسرائیلی دانشجویان
  • کاهش ۶.۱ درصدی پرونده‌های مستوجب تعزیر در تهران
  • کاهش ۶.۱ درصدی ورودی پرونده‌های سرقت مستوجب تعزیر به دادگستری
  • رییس دانشگاه فردوسی مشهد به روسای دانشگاههای آمریکا نامه اعتراضی نوشت
  • سامانه بارشی در راه ایران
  • آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد